• Dansk
  • Deutsch

Historie

Historie

Levering af fisk med togvogn i Schweiz

Grundlægger af virksomheden, Smidt Nissen Jøker.

 

 

Danske kvalitetsfisk til restaurationer og dambrug i Tyskland.

Smidt Nissen Jøker & Co. blev etableret som selskab i 1956, men virksomhedens historie går helt tilbage til 1890’erne, hvor H. P. Smidt Nissen og hans søn Smidt Nissen Jøker som pionerer på området opfandt dambruget, som man kender det i Danmark i dag.

Siden 1890’erne har Smidt Nissen Jøker & Co. solgt levende fisk. Med mere end 100 år i branchen tæller familievirksomheden i dag fjerde generation. Den tætte kontakt med kunderne og eksporten er her mere end 100 år efter stadig et vigtigt omdrejningspunkt for virksomhedens virke.

Om natten fangede man vildfiskene i garn og net og satte dem ud i opdrætsbassiner for at fede dem op og avle på dem. De blev herefter transporteret i bassiner i togvogne til Tyskland, mens man stod og piskede bevægelse i vandet, for at der var ilt nok til, at fiskene kom levende frem. Ved ankomsten blev de til sidst læsset over i små biler og kørt ud til kunden.

I 1928 startede Smidt Nissen Jøker sin egen produktion i Egtved og eksporterede levende fisk fra Danmark til Tyskland og Schweiz.

I dag er eksporten noget mere teknologisk, og Smidt Nissen Jøker har udviklet sig til at være en velrespekteret virksomhed på det tyske marked med kunder blandt Tysklands bedste toprestauranter.

Morten Jøker,

Morten Jøker, 4. generation, træder ind i virksomheden.

Virksomhedens tre dambrug afvikles.

Virksomhedens tre dambrug afvikles. Fokus lægges nu udelukkende på eksport af levende fisk til restaurationer, forarbejdningsvirksomheder, lystfiskersøer, mindre gårdbutikker og til dambrug, hovedsageligt i Tyskland.

Finn Jøker,

Finn Jøker, 3. generation, overtager virksomheden. Den nuværende eksport til Tyskland startes op.

Selskabets ledelse øges.

Finn Jøker træder ind i selskabets ledelse.

Smidt Nissen Jøker & Co. etableres som selskab.

Smidt Nissen Jøker & Co. etableres som selskab. Fokus lægges på nicheproduktioner til Danmark med speciale i produktion af bækørreder til sportsfiskere.

Smidt Nissen Jøker starter

Smidt Nissen Jøker starter sin egen produktion af fisk i Egtved i Danmark.

Kontakt os

A/S Smidt Nissen Jøker og Co.

Mere end 100 års erfaring med levende danske kvalitetsfisk.

Med mere end 100 års erfaring er Smidt Nissen Jøker & Co. din pålidelige fiskeleverandør af levende ferskvandsfisk. Vi er en familieejet virksomhed, drevet af faglig stolthed og nære værdier. Vi har specialiseret os i danske kvalitetsfisk til restaurationer, forarbejdningsvirksomheder, lystfiskersøer og dambrug, hovedsageligt i Tyskland. Fiskene er købt fra særligt udvalgte og sygdomsfri danske leverandører – dermed garanteres den bedste kvalitet.

Smidt Nissen Jøker & Co