Ring til os på 9718 7070 / 4019 6452

Historie

Danske kvalitetsfisk til restaurationer og dambrug i Tyskland.

Smidt Nissen Jøker & Co. blev etableret som selskab i 1956, men virksomhedens historie går helt tilbage til 1890’erne, hvor H. P. Smidt Nissen og hans søn Smidt Nissen Jøker som pionerer på området opfandt dambruget, som man kender det i Danmark i dag.

Siden 1890’erne har Smidt Nissen Jøker & Co. solgt levende fisk. Med mere end 100 år i branchen tæller familievirksomheden i dag fjerde generation. Den tætte kontakt med kunderne og eksporten er her mere end 100 år efter stadig et vigtigt omdrejningspunkt for virksomhedens virke.

Om natten fangede man vildfiskene i garn og net og satte dem ud i opdrætsbassiner for at fede dem op og avle på dem. De blev herefter transporteret i bassiner i togvogne til Tyskland, mens man stod og piskede bevægelse i vandet, for at der var ilt nok til, at fiskene kom levende frem. Ved ankomsten blev de til sidst læsset over i små biler og kørt ud til kunden.

I 1928 startede Smidt Nissen Jøker sin egen produktion i Egtved og eksporterede levende fisk fra Danmark til Tyskland og Schweiz.

I dag er eksporten noget mere teknologisk, og Smidt Nissen Jøker har udviklet sig til at være en velrespekteret virksomhed på det tyske marked med kunder blandt Tysklands bedste toprestauranter.

Levering af fisk med togvogn i Schweiz

Grundlægger af virksomheden, Smidt Nissen Jøker

Kontakt os

Har du et spørgsmål eller lignende, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf.: 9718 7070, mobil: 4019 6452 eller via kontaktformularen her på siden.